OncoCare Event op 8 februari

13 januari 2020

Ter ere van het 1-jarig bestaan van het OncoCare Centrum wordt op 8 februari 2020 van 11.00 tot 14.00 uur het OncoCare Event georganiseerd. Het OncoCare Event gaat over het hervinden, versterken en behouden van je eigen kracht. 

Marente Thuiszorg is OncoCare-partner en is ook aanwezig op het event. 

Workshops

  • Tijdens het OncoCare Event worden er diverse workshops aangeboden door de OncoCare zorgaanbieders, allemaal vanuit het thema “Kracht”.
  • Bij de oncologiefysiotherapeut kunt u meer leren over en aan de slag op het gebied van fysieke kracht. Wat gebeurt er met de spieren tijdens de behandeling van kanker? Hoe meten we kracht, hoe krachtig bent u en hoe kunt u sterker worden? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens deze workshop.
  • Voor krachtige spieren is een eiwitrijke voeding heel belangrijk. Tijdens de workshop bij de diëtiste gaat u leren hoe u een eiwitrijke maaltijd samenstelt en u mag proeven hoe lekker bijvoeding kan zijn als het in recepten gebruikt wordt. Ook kunt u een BIAmeting laten doen waarbij de verhoudingen tussen water, spieren, vet en organen wordt gemeten.
  • Bij de psycholoog leert u over psychosociale oncologische hulpverlening door middel van een workshop mindfulness. De kracht van de mind en de kracht van bewustzijn.
  • De thuiszorg zal een uitleg geven over hoe de dagelijkse zorg te doen met behoud van zoveel mogelijk energie (met het laten zien van mogelijke hulpmiddelen.
  • In de workshop bij de bekkenfysiotherapeut gaat u ervaren, ondanks dat u misschien lichamelijke klachten heeft, met verstijfde gewrichten of pijnlijke spieren, dat u kan bewegen op een grote bal. U doet de oefeningen naar eigen kunnen en merkt dat u meer kunt dan u vooraf dacht.
  • Bij de oedeemfysiotherapeut leert u wat oedeem is en welke behandelmethoden hiervoor zijn. Ook krijgt u uitleg over de verschillende materialen die gebruikt worden bij steunkousen. De ergotherapeut geeft vervolgens uitleg over de hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij het aantrekken van de steunkousen, waardoor u zelfstandig in de kracht van het leven kunt blijven staan.
  • De pedicure verzorgt voetmassages die veel verlichting kunnen geven bij pijnklachten aan de voeten
  • Kennis is macht en geeft kracht. Tijdens de interactieve workshop bij de psychosomatisch fysiotherapeut over pijn informeert zij u over het mechanisme pijn, wat de rol van het brein is en hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op de impact die pijn op uw dagelijkse bezigheden kan hebben. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt u door krachtige handvatten aan te reiken.
  • Voor creativiteit kunt u terecht bij de workshop van het kanker-inloophuis. Hier gaat u een Hand-Tekening maken.

Informatiemarkt

Naast de workshops is er ook een informatiemarkt waar u diverse van onze samenwerkende partners vindt zoals Kleurkracht, Pruik aan Huis, Adamas Inloophuis en Lingerie Service Marieke Vermaas. Natuurlijk is ook het OncoCare Centrum hier vertegenwoordigd waardoor u alle vragen die u eventueel heeft rustig kunt stellen. 

Komt u een ook even rondkijken onder het genot van een kopje koffie of thee?