In gesprek bij RTV Katwijk over de Katwijkse ziekte (HCHWA-D)

12 november 2020

Neurologieverpleegkundige Bianca Opdam en psycholoog Daphne Stellingwerff gingen in het radioprogramma RTV Magazine in gesprek over de Katwijkse ziekte (HCHWA-D).

Bianca en Daphne benadrukken de positieve ontwikkeling waarin er steeds meer gesproken wordt over de Katwijkse ziekte. Niet alleen tussen patiënten en zorgprofessionals, maar ook onder mantelzorgers onderling. Daarnaast is er meer samenwerking tussen professionals in netwerkverband.

Het mantelzorgcafé Katwijkse Ziekte  is een belangrijke ontmoetingsplek voor mantelzorgers van patiënten die de Katwijkse ziekte hebben. Vanwege het coronavirus zijn deze ontmoetingen helaas niet mogelijk, maar er wordt continu gestimuleerd om met het expertisecentrum Katwijkse ziekte contact op te nemen wanneer er behoefte is aan ondersteuning. 

Beluister hieronder de radio-uitzending van RTV Katwijk. 

Marente · RTV Katwijk - Bianca en Daphne over Katwijkse ziekte (HCHWA-D) - Marente

Gespecialiseerd in de Katwijkse ziekte
Marente heeft zich gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van de Katwijkse Ziekte (HCHWA-D). In elke fase staat een team van professionals klaar die volgens de laatste inzichten zorgt en behandelt. Of u nu bij ons woont, revalideert of de dagbesteding bezoekt: Marente staat voor u klaar. En woont u nog thuis, maar heeft u wel hulp nodig? Dan brengen we de zorg gewoon naar u toe.