Marente krijgt PREZO keurmerk voor zorg bij dementie op jonge leeftijd

20 juni 2019

Mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen, zijn bij Marente aan het goede adres. Afgelopen week heeft Stichting Perspekt geconcludeerd dat Marente optimale zorg levert voor deze specifieke doelgroep. Marente krijgt het PREZO keurmerk dat voor deze specialistische zorg ontwikkeld is.

Wilma Roerade, locatiemanager Bernardus vertelt trots: “De auditoren hebben ons complimenten gegeven over de zorg en behandelaren, hun betrokkenheid en passie voor het vak en de doelgroep. Onze samenwerking in de keten, het casemanagement, de dagbesteding en de woonafdeling Ter Leede, werd als krachtig en efficiënt gewaardeerd!”

Marente heeft zich afgelopen jaren verder gespecialiseerd in de zorg bij dementie op jonge leeftijd, omdat deze mensen juist iets anders nodig hebben dan ouderen met dementie. De woongroep en de dagbehandeling zijn verhuist naar Bernardus waar de woon- en activiteitenruimtes verbouwd en optimaal ingericht zijn. Twee casemanagers dementie in de thuiszorg zijn extra geschoold en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen. Ook is Marente aangesloten bij het landelijk kennisnetwerk 'Dementie op jonge leeftijd'. Het PREZO keurmerk is voor Marente een bevestiging dat deze ontwikkelingen goed zijn en tegelijkertijd een aanmoediging om te blijven verbeteren en vernieuwen.