Feestelijke opening speel- en ontmoetingsplaats in de voortuin woonzorglocatie Berkhout

7 oktober 2021

Lisse - Even was er afgelopen woensdagochtend spoedoverleg bij de organisatoren van de opening van de speel- en ontmoetingsplaats in de tuin van Berkhout. Immers: de regen kwam met bakken uit de lucht. Er werd besloten de feestelijke opening naar het restaurant te verplaatsen. Het resultaat? Een zeer geslaagde en gezellige middag voor de bewoners van Berkhout, buurtbewoners en buurt kinderen en andere genodigden.

Om 14.00 uur stonden de eerste bezoekers voor de deur en werd het drukte van belang in het restaurant. Na korte woorden van dank door wethouder Van Haaster van de gemeente Lisse, Martijn de Kremer, locatiemanager Berkhout en een van de initiatiefneemsters namens de buurt, Janneke Klop, was het aan mevrouw Mallo-van Baaijen, inwoner Berkhout, om samen met de wethouder de officiële openingshandeling te verrichten. Ondanks haar leeftijd van 95 jaar deed zij dit op bijzondere wijze door met verve de glijbaan in gebruik te nemen.

De Poffertjeskraam, suikerspin- en popcornmachine waren een hit, evenals de stand met schmink waar de dames handen tekort kwamen. Met ook nog een springkussen voor de ingang was het feest compleet. Mede ook dankzij de vrijwillige hulp van de leerlingen van het Fioretti College Hillegom en de medewerkers van Berkhout die zorgen voor het bemannen van alle kraampjes en het begeleiden van de bewoners.

De totstandkoming van de speel- en ontmoetingsplaats is mede mogelijk gemaakt door giften van de het VS Fonds, Fonds 1818, Stichting Rekreatieve Activiteiten Marente, Ondernemersfonds Lisse, Stichting Lokaal Fonds Lisse, Dela Fonds, Stichting Voorheen Coöp Onderling Belang, Rabobank en J.C. Ruikgrok Stichting.

Met de komst van de speeltuin is een mooie plek gerealiseerd waar jong en oud met elkaar in contact komen.