Fietsmaatjes

Een frisse neus halen. Even naar het centrum. Een tochtje langs de bollenvelden. Het ritje op de duofiets of de roelstoelfiets bij Bernardus is voor velen een genot. Het fietsen is in trek bij bewoners van Bernardus. Laatst werd een bewoonster gevraagd of ze voortaan op de lijst gezet wilde worden. Haar antwoord: "Nee niet voortaan, bovenaan!"

Stichting Fietsmaatjes

Het samen fietsen wordt mogelijk gemaakt door stichting Fietsmaatjes. Zij stallen de fietsen bij Bernardus, verzorgen het onderhoud en hebben vele vrijwilligers die met ouderen op pad gaan. Hun doel: 'Het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen kunnen fietsen met een fietsmaatje op een duofiets.' Bernardus juicht dit initiatief toe en steunt de stichting om hun activiteiten te blijven uitvoeren.

Contact

Wilt u informatie aanvragen of een proefrit maken vanaf uw woonadres in de gemeente Teylingen? Dat kan via www.fietsmaatjesteylingen.nl of mailadres fietsmaatjes@kpnmail.nl. Wij komen dan bij u langs! Bewoners en familie kunnen informatie en een inschrijfformulier krijgen bij de EVV’er.