Valpreventie - Voorkom vallen

De cursus Valpreventie biedt een gerichte training om vallen te voorkomen. Er wordt voorlichting en informatie gegeven over de verschillende oorzaken en risicofactoren en je krijgt tips en adviezen om vallen te voorkomen. Ook worden er verschillende oefeningen gedaan op het gebied van balans en algemene spierkracht.  

Opzet

De cursus bestaat uit vijf groepslessen met voorafgaand een individueel intake-gesprek. De groepslessen beginnen met een half uur theorie waar ingegaan wordt op de risicofactoren, het voorkomen van vallen, het gebruik van loophulpmiddelen en op welke manier je na een val kunt opstaan. In het volgende halfuur gaan we aan de slag met praktische skills en oefeningen. Deze zijn er speciaal op gericht om mensen een veilig gevoel te geven bij alledaagse handelingen. Bijvoorbeeld een koffiekopje naar de keuken brengen, opstaan uit een stoel, een praatje maken tijdens het wandelen. De aangeboden oefeningen kun je thuis ook veilig uitvoeren. Er wordt niet geoefend met vallen zelf.

De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut met ervaring op het gebied van valpreventie.

Kosten en vergoeding

De kosten zijn voor leden € 95,- en voor niet-leden € 125,-.

Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je aanvullende verzekering. Elders verzekerd? Informeer dan bij je zorgverzekeraar welke vergoedingen zij hanteren. 

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*