Valpreventie

De cursus Valpreventie biedt een gerichte training om uw evenwicht te verbeteren en geeft inzicht in de oorzaken van het vallen. Er worden veel praktische oefeningen gedaan, zoals oefeningen voor beenversterking, algemene fitheid, balansoefeningen en opstaan vanuit stoel en bed. Daarnaast krijgt u tips bij het lopen, eventueel met stok of rollator. Ook is er ruimte om aan uw doelen te werken. 

 

Opzet

De cursus bestaat uit tien lessen: een individuele intake, acht groepssessies (twee per week) en tenslotte een evaluatie waarin deelnemers persoonlijk advies meekrijgen. De oefeningen in de lessen zijn er speciaal op gericht om mensen een veilig gevoel te geven bij alledaagse handelingen. Bijvoorbeeld een koffiekopje naar de keuken brengen, opstaan uit een stoel, een praatje maken tijdens het wandelen. Geen ingewikkelde evenwichtskunsten of oefenen met vallen maar wel kniebuigingen maken en dubbeltaken uitvoeren. De cursus wordt gegeven door een speciaal voor deze cursus opgeleide fysiotherapeut. Uiteraard krijgt u ook oefeningen voor thuis mee. 

Kosten en vergoeding

De kosten zijn voor leden €155,- en voor niet-leden €185,-.

Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Bent u elders verzekerd, informeert u dan bij uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact opnemen met Ledenservice Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*