Valpreventie

De cursus Valpreventie biedt een gerichte training om uw evenwicht te verbeteren en geeft inzicht in de oorzaken van het vallen. Er worden veel praktische oefeningen gedaan, zoals oefeningen voor beenversterking, algemene fitheid, balansoefeningen en opstaan vanuit stoel en bed. Daarnaast krijgt u tips bij het lopen, eventueel met stok of rollator. Ook is er ruimte om aan uw doelen te werken. 

Tijdens de cursus krijgt u ook informatie over onveilige situaties in uw eigen woning en suggesties om vallen te voorkomen. De cursus kan tot op hoge leeftijd worden gevolgd. Er worden geen oefeningen gedaan, waarbij u daadwerkelijk op de grond hoeft te vallen.

Opzet

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten, welke twee keer per week plaatsvinden. Elke bijeenkomst bestaat uit een deel voorlichting en een deel praktijk en oefeningen. De cursus wordt gegeven door een speciaal voor deze cursus opgeleide fysiotherapeut. Alle deelnemers krijgen een vooraf een intake waarbij uw doelen besproken worden. Ook krijgt u informatie en oefeningen voor huis.

Kosten en vergoeding

De kosten zijn voor leden €130,- en voor niet-leden €160,-.

Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Bent u elders verzekerd, informeert u dan bij uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact opnemen met Ledenservice Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*