Hersentraining volgens de Ronnie Gardiner Methode

Speciaal voor ouderen biedt Marente het gehele jaar door een training in de Ronnie Gardiner Methode (RGM). RGM is een oefenmethode waarbij verschillende zintuigen tegelijkertijd worden geprikkeld waardoor verschillende hersendelen worden gestimuleerd. De training is bij uitstek geschikt voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, dementie, MS, hersenletsel (na een CVA, hersenbloeding of herseninfarct), stress of een burn-out maar ook voor gezonde ouderen!

RGM maakt op een speelse manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel. De methode heeft als doel de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren. Hierdoor kunnen natuurlijke patronen - die eerder waren verstoord - worden hersteld. De methode wordt naar wens aangepast aan uw persoonlijke capaciteiten en behoeften.

Effecten

Mogelijke effecten van RGM zijn o.a. verbetering van het concentratievermogen, het geheugen, de coördinatie, motorische vaardigheden, sociale vaardigheden en verbetering van zowel het spraak, lees- als leervermogen. RGM kan daarnaast het energieniveau verhogen, voor toename van het zelfvertrouwen zorgen en de stemming verbeteren; deelnemers worden er vrolijk van.

Opzet

De training wordt aangeboden in series van 10 lessen van ongeveer één uur en wordt begeleid door een RGM-gecertificeerde docent. Trainen in groepsverband zorgt voor groepsdynamiek en voor een vrolijke stemming.

Kosten en vergoeding

Per serie van 10 lessen zijn de kosten €140,- voor leden en €170,- voor niet-leden. Zorg en Zekerheid vergoedt de kosten voor 50%-100% tot een maximum van €115,- tot €150,- per jaar, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Ook Zilveren Kruis vergoed deze cursus geheel of gedeeltelijk. Bent u elders verzekerd, informeert u dan bij uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact opnemen met Ledenservice Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Automatische incasso*
  3. Voorwaarden*