Leven met hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of hersenletsel als gevolg van de Katwijkse Ziekte (HCHWA-D) kunnen het leven van u en uw partner ernstig beïnvloeden. Deze cursus zal twee gespreksgroepen omvatten van ieder vijf bijeenkomsten: één voor mantelzorgers en één voor patiënten met hersenletsel. U kunt zich samen inschrijven maar ook alleen als mantelzorger of patiënt. De bijeenkomsten worden geleid door een maatschappelijk werker en een psycholoog.

Gespreksgroep voor mantelzorgers

De cursus geeft meer inzicht in en kennis over de situatie van uw partner, familielid, vriend en vriendin. Hierdoor kunt u een goede balans vinden in de zorg en uw eigen activiteiten. De bijeenkomsten omvatten o.a. de volgende thema's: krachtbronnen, geven en ontvangen, verlies en rouw. De bijeenkomsten hebben een interactief karakter, waarbij voldoende ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan.

Gespreksgroep voor patiënten

Leven met de gevolgen van hersenletsel, hoe doet u dat? Hersenletsel betekent meestal een breuk in de levenslijn, vanzelfsprekendheden vallen weg, hoe gaat u verder? Wat kan er nog wel? Vragen waar iedereen met hersenletsel mee te maken krijgt, vragen waarover u graag in gesprek zou gaan met mensen die begrijpen wat u bedoelt en hoe het voelt. Op de agenda staat o.a.: (on-)zichtbare gevolgen, omgaan met verlies en verdriet, autonomie en verantwoordelijkheden, relaties. De thema’s nodigen uit tot zelfreflectie, waarbij ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan om gedachten, ervaringen, tips & trucs met elkaar uit te wisselen.

Iets voor u?

Aanmelden voor de cursus kan via het aanmeldformulier of tijdens kantooruren via telefoonnummer 071 409 32 23. Mocht u op de geplande data niet in de gelegenheid zijn maar wel belangstelling hebben, neem dan contact met ons op, wellicht kunt u aanschuiven bij een eventuele volgende gespreksgroep.

Opzet

De cursus wordt gegeven door een maatschappelijk werker en een psycholoog met ervaring op het gebied van hersenletsel. De vijf bijeenkomsten vinden plaats in de Wilbert, Overrijn 7 in Katwijk op maandagen van 10.30-12.00 uur.  

Kosten en ledenvoordeel

De kosten per persoon zijn €69,- voor leden van Marente, niet-leden betalen €99,-.

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Automatische incasso*
  2. Voorwaarden*