De Rationele Mens

Zijn wij als mens rationeel? Houdt ons brein ons soms voor de gek? En hoe maken we bepaalde keuzes? Deze vragen komen aan bod tijdens de gratis collegereeks 'De Rationele Mens'. De reeks bevat ook leuke (gedachte)experimenten! Doet u mee?

Leuk en leerzaam

Studentdocent Yannick bespreekt tijdens vier opzichzelfstaande colleges wat rationaliteit is en waarvoor we dit gebruiken. Is rationaliteit wel wat we denken dat het is? En welke veronderstellingen liggen hieraan ten grondslag? Op één dag maakt u honderden beslissingen. Hoe doen uw hersenen dat? Uw hersenen doen dat met twee denksystemen. Tijdens de colleges hoort u hier meer over.

Opzet 

Deze collegereeks bestaat uit vier wekelijkse colleges (dinsdag 14 juni t/m 5 juli van 14.00-15.00 uur) en zullen online via het programma Zoom plaatsvinden. U ontvangt als deelnemer een Handleiding Zoom en er wordt een hulplijn tijdens het eerste college ter beschikking gesteld. Het is belangrijk om een goed werkende laptop met camera aan te sluiten. De colleges zijn live. Dat betekent dat u tijdens het college direct uw vragen kunt stellen aan de studentdocent.

Ledenvoordeel

De collegereeks is exclusief voor leden van Marente en is voor hen gratis. 

Informatie

Voor meer informatie of aanmelden kunt u op maandag t/m donderdag tussen 8.30-16.30 uur en vrijdag tussen 8.30-12.00 uur contact opnemen met Marente via telefoonnummer  071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl. Lees hier de leveringsvoorwaarden.

Oud geleerd is jong gedaan

Marente organiseert in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Stichting Els de interactive online collegereeks over de rationele mens!

Studentdocent Yannick verzorgt deze collegereeks. Hij studeert Bestuurskunde en vindt het erg leuk om les te geven. Hij werkt als docent aan de Universiteit van Amsterdam en op middelbare scholen. Yannick woont op dit moment in Lissabon waar hij een poging doet Portugees te leren. Vanuit Lissabon geeft het de interessante collegereeks over de rationele mens. 

Ja, ik wil me aanmelden 

  1. Aanhef*
  2. Voorwaarden*