Onze strategie

Ontdek hoe Marente een aantrekkelijke werkgever blijft, vernieuwend is in de zorg, blijft leren en innoveren, processen verbetert en regionaal samenwerkt.

Verbeteren en vernieuwen

De dubbele vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en toenemende zorgvraag vragen om een vernieuwde aanpak. Bij Marente zijn we voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen en initiatieven om de ouderenzorg te verbeteren. Ontdek hoe Marente op basis van haar ‘strategisch wiel’ een aantrekkelijke werkgever blijft, verder kijkt dan alleen de traditionele zorgverlening, continue blijft leren en innoveren processen optimaliseert en regionaal samenwerkt.

Goed werkgeverschap 

Goed werkgeverschap is cruciaal voor Marente. Daarom blijven we investeren in onze medewerkers. We richten ons op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van medewerkers. Marente zet zich volop in om een inspirerende werkgever te zijn waar werkplezier centraal staat en waar medewerkers kunnen groeien. En met succes. Ondanks de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt, slagen wij er toch nog steeds in om ons medewerkersbestand te versterken en te behouden. Ons team blijft groeien. En onlangs verkozen onze collega’s Marente voor de derde keer op rij tot de 'Beste Werkgever'. Hoe leuk is dat? 

Anders kijken naar gezondheid en zorg

De zorgvraag verandert, de doelgroep verandert en Marente verandert als wendbare organisatie mee. Marente kijkt verder dan alleen traditionele zorgverlening. We werken samen met onze cliënten en hun netwerk aan positieve gezondheid - een belangrijk gedachtengoed - en preventie om zo langer zelfstandig thuis wonen te ondersteunen. Daarbij is de inzet van informele zorg en het uitbouwen van netwerken van bewoners en cliënten van groot belang. Samen kijken we naar mogelijkheden en oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan.  

Optimaliseren (werk)processen

Bij Marente zijn we altijd op zoek naar manieren om ons werk slimmer en efficiënter in te richten. We blijven bij de tijd door nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen en te implementeren. We werken steeds slimmer en blijven bij in innovaties. Uitgangspunt in alles wat we doen is dat het zinnig, zuinig en duurzaam is. Maar we kijken niet alleen naar processen en systemen, we willen ook onnodige ergernissen aanpakken. Samen bespreken we wat er goed gaat en wat beter kan, zodat we elkaar kunnen helpen om ons werk nog beter te doen.

Lerend en Innovatief

Bij Marente blijven we continue leren en innoveren. We blijven onze zorg en manier van werken verbeteren en stimuleren persoonlijke en beroepsontwikkeling, onderzoek en innovatie. We bieden uitdagend werk met toekomstperspectief. Zo zetten we ons in voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven om de ouderenzorg te verbeteren. Denk aan het doen van wetenschappelijk onderzoek, werken met slimme technologieën en digitale zorg en het ontwikkelen van nieuwe wooninitiatieven.

Samenwerken met anderen

Bij Marente geloven we in samenwerking als antwoord op de groeiende vraag naar zorg. Samen zorgen we voor de toekomst. De invloed van alle betrokkenen is groot. We werken samen met verschillende partners in de keten om toekomstbestendige ouderenzorg te bieden. Als regionale onderneming bundelen we onze krachten met andere partijen en zetten we de expertise van onze zorgprofessionals optimaal in. Door samen te werken, bieden we de meest complete en beste oplossing voor de zorgvragen van de ouderen van nu.