Kwaliteit van zorg

Bij Marente werken we samen met u, uw familie en uw sociale netwerk om de beste zorg te bieden.  

Samen voor de beste zorg

Bij Marente luisteren we naar uw wensen. Samen bespreken we welke zorg en ondersteuning u nodig heeft en welke rol uw familie en netwerk kunnen spelen. Alles wordt vastgelegd in uw zorgleefplan. We evalueren regelmatig om bij te sturen en u de beste zorg te blijven bieden. Samen werken we aan een zorgplan dat bij u past!

PREZO keurmerken: kwaliteit voorop 

Bij Marente staat kwaliteit voorop. Met het PREZO kwaliteitsmanagementsysteem analyseren we continu de kwaliteit van zorg, evenals de prestaties van onze teams en organisatie. Al onze verpleeghuizen, Revalidatie & Herstel en thuiszorg zijn PREZO gecertificeerd.  

Kwaliteitsbeeld

Het generiek kompas is een systeem dat zich richt op samenwerken aan de kwaliteit van bestaan, met duidelijke richtlijnen voor goede zorg in verpleeghuiszorg, wijkverpleging en kortdurende zorg. Binnen het generiek kompas wordt het jaarlijkse kwaliteitsplan en -verslag vervangen door één rapport: het kwaliteitsbeeld. Het kwaliteitsbeeld geeft met toekomstige plannen én terugblikken een compleet overzicht van de zorgkwaliteit. Medio 2024 kunt u het kwaliteitsbeeld hier vinden. 

Benieuwd naar onze inspanningen en resultaten op het gebied van zorgkwaliteit? Bekijk ons kwaliteitsverslag 2023.

Kwaliteitsverpleegkundigen 

In elk team werken kwaliteitsverpleegkundigen om de kwaliteit van zorg te waarborgen. Ze zorgen voor persoonlijke zorg op maat en werken samen met andere medewerkers om u de beste zorg te bieden. 

Meten is weten  

Bij Marente luisteren we naar uw feedback om onze zorg nóg beter te maken. We verzamelen waardevolle informatie via klachten, waarderingen, incidentmeldingen en evaluaties. Ook waarderingen op ZorgkaartNederland gebruiken we voor eventuele verbeteracties. Uw mening is belangrijk voor ons! 

Toezicht op kwaliteit 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van zorg bij zorgorganisaties zoals Marente. We gebruiken de rapporten van deze bezoeken voor verbetering. 

Universitair netwerk

Al ruim 10 jaar is Marente trots lid van het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH). We werken samen met andere zorginstellingen en universiteiten om de beste zorg voor ouderen te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk. Lees meer over Marente en het UNC-ZH

Wet zorg en dwang  

Lees meer over hoe Marente de Wet zorg en dwang toepast.