Marente presenteert nieuw zorgprogramma voor jonge mensen met dementie

Geplaatst: 15 september 2024

Deze zomer heeft het Expertisecentrum Dementie op jonge leeftijd van Marente haar zorgprogramma ontwikkeld. Het zorgprogramma is gericht op het verbeteren van de ondersteuning, behandeling en zorg voor jonge mensen met dementie. Binnen het zorgprogramma hebben we afspraken gemaakt over welke ondersteuning en zorg we bieden aan jonge mensen met dementie, hoe we met elkaar- en andere organisaties samenwerken. Verder bevat het zorgprogramma uitgebreide informatie over de doelgroep, de zorgvraag en behoeften, het team en alle zorgpaden. Vanaf diagnose tot nazorg. 

Voor medewerkers en jonge mensen met dementie

Het zorgprogramma is vooral voor medewerkers van het expertisecentrum. Daarnaast hebben we jonge mensen met dementie en hun naasten gevraagd hoe we ons aanbod van ondersteuning en zorg, de informatievoorziening en het mantelzorgcafé kunnen verbeteren. Deze verbeteringen hebben we meegenomen in het zorgprogramma.  Daarnaast hebben we een infographic gemaakt voor jonge mensen met dementie en hun naasten, om ons aanbod en expertisecentrum overzichtelijk in beeld te brengen. 

Wat heeft het zorgprogramma onder andere opgeleverd?

  • Versterkte samenwerking met ziekenhuizen
  • Betere en nauwere samenwerking tussen collega’s
  • Afspraken over logeerzorg voor jonge mensen met dementie

Het zorgprogramma is het resultaat van Marente’s streven naar verbeterde zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie. Het markeert een belangrijke stap in het bieden van hoogwaardige, gecoördineerde ondersteuning, behandeling en zorg op maat. 

Dowload infographic Expertisecentrum Dementie op jonge leeftijd

Bekijk onze pagina Dementie op jonge leeftijd voor nog meer informatie.