Wonen in Huis op de Waard

Fijn wonen en lekker leven in hartje Leiden in uw eigen appartement met alles wat u nodig heeft onder één dak. Gelegen aan de Nieuwe Rijn, met het gezellige restaurant Grand Cafe Oude Rijn en vele activiteiten.

Het in 2017 totaal vernieuwde en prachtige Huis op de Waard in hartje Leiden, telt 100 appartementen. Het is de enige woonzorglocatie binnen de singels van Leiden. In onze appartementen kunt u aangenaam wonen, meedoen aan de sociale en culturele activiteiten en gebruik maken van alle voorzieningen. Zowel de appartementen als het restaurant Grand Cafe Oude Rijn en de binnentuin, zijn ruim, licht en modern. Mooi wonen, van alle gemakken voorzien met persoonlijke zorg, ontmoeting en aandacht.

Het wonen in Huis op de Waard

Huis op de Waard is een woonlocatie voor mensen die intensieve lichamelijke zorg nodig hebben, mensen met dementie en een aantal huurders. Mensen met dementie wonen in kleine woongroepen met een huiselijk karakter, zoveel mogelijk zoals vroeger thuis. Bewoners hebben een eigen appartement en een gezamenlijke huiskamer waar - als ze dat willen - een klein huishouden wordt gerund. In de prachtige huiskamers met open keukens wordt dagelijks vers gekookt. Het huis heeft diverse gezellige gezamenlijke ruimtes, hoekjes en een heerlijke binnentuin waar bewoners met elkaar, familie en vrijwilligers de dag kunnen doorbrengen. In het gezellige restaurant Grand Cafe Oude Rijn kunt u lekker eten, een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten.
 

Faciliteiten

  • Restaurant Grand Cafe Oude Rijn
  • Activiteiten en ontmoetingsplein
  • Knusse zithoekjes
  • Ruime appartementen
  • Binnentuin

Het leven in Huis op de Waard

Wij vinden het belangrijk dat u en uw familie zich thuis voelen. Voor familieleden van bewoners staat onze deur dan ook altijd open. Het is een gastvrij huis, waar ook vrijwilligers graag komen. Het restaurant Grand Cafe Oude Rijn is het hart van het huis waar ontbijt, lunch en diner worden geserveerd. Bewoners, huurders, vrijwilligers en mantelzorgers kunnen hier altijd terecht en tijdens een kopje koffie genieten van het prachtige uitzicht over de Nieuwe Rijn. Of eet gezellig mee. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor bewoners, denk aan geheugentraining, gym, creatieve activiteiten of gewoon gezellig samen taarten bakken. Er komen vaak kinderen en jongeren over de vloer, zoals kleuterklassen, scholieren en natuurlijk Leidse studenten. Kortom: er valt altijd iets te beleven en u bent van harte welkom!