Dagbesteding

Dagbesteding is een mooie combinatie van thuis wonen en zorg in Hofwijck. Tot op latere leeftijd thuis blijven wonen is mogelijk met zorg en ondersteuning van familie, kennissen en de thuiszorg. Maar wat doet u op het moment dat zij er niet zijn of als u het met die hulp niet redt? Dagbesteding in Van Wijckerslooth kan dan een goede oplossing voor u zijn.

Voor wie

Dagbesteding kan interessant zijn als:

  • u lichamelijke klachten heeft en toch actief de dag wilt doorbrengen;
  • een beetje ondersteuning u helpt om zelfredzaam te blijven;
  • dementie het moeilijk maakt om de hele dag thuis te blijven;
  • u partner of mantelzorger bent en de zorg voor uw naaste overdag wilt overdragen aan een professional.

Wat is dagbesteding?

Bij de dagbesteding kunt u één of meer dagdelen van de week doorbrengen in een gezellige ontmoetingsruimte. U wordt gastvrij ontvangen en kunt deelnemen aan activiteiten die u aanspreken. Geheugentraining, gym, activiteiten rond seizoensgerichte thema’s en gezellig samen eten. Of een kopje koffie drinken en een praatje met anderen maken. U kunt deelnemen aan een gevarieerd programma, waarbij we rekening houden met uw wensen en interesses.

Aanmelden of meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Renate Claassen, locatiemanager. U kunt haar per e-mail bereiken via: renate.claassen@marente.nl of telefonisch: 06 1377 2381.  Natuurlijk kunt u een keer vrijblijvend komen kijken. 

Praktische informatie

U kunt van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 16:00 uur naar de dagbesteding komen. U spreekt van tevoren af welke dagen dit zijn. Er wordt op gerekend dat u zelf voor vervoer zorgt, bijvoorbeeld met hulp van partner of familie. Lukt dit niet, vraagt u ons dan naar de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

Dagbesteding wordt in veel gevallen vergoed. U heeft dan een beschikking of indicatie nodig. Onze zorgbemiddelaars helpen u hier graag mee. Houdt u wel rekening met een wettelijke eigen bijdrage in de zorgkosten en een vergoeding voor de maaltijden en materiaalgebruik.