Dagbesteding in De Wilbert

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig in eigen omgeving blijven wonen met ondersteuning van vrienden, familie en thuiszorg. Maar wellicht zijn er momenten dat zij er niet zijn of misschien is deze hulp niet voldoende. De Dagbesteding in De Wilbert kan u dan een oplossing bieden, zodat u met plezier thuis kunt blijven wonen!

Voor wie

Dagbesteding kan interessant zijn als:
- u lichamelijke klachten heeft en toch actief de dag wilt doorbrengen;
- een beetje ondersteuning u helpt om zelfredzaam te blijven;
- dementie het moeilijk maakt om de hele dag thuis te blijven;
- u partner of mantelzorger bent en de zorg voor uw naaste overdag wilt overdragen aan een professional.

Wat is dagbesteding?

Bij de dagbesteding kunt u één of meer dagdelen van de week doorbrengen in een gezellige ontmoetingsruimte. U wordt gastvrij ontvangen en kunt meedoen aan tal van activiteiten die u aanspreken. Geheugentraining, gym, koersbal, klaverjassen, creatief, maar ook wandelen of gebruik maken van onze speciale duofietsen. Alles afgestemd op uw wensen, interesses en uw mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook gewoon een kopje koffie drinken, een krantje lezen of in gesprek gaan met uw leeftijdsgenoten. Eigen ideeën zijn meer dan welkom! Wanneer nodig krijgt u extra verzorging of begeleiding van gespecialiseerde zorgverleners. Bijvoorbeeld als u te maken heeft met reuma, Parkinson, de Katwijkse Ziekte of de gevolgen van een beroerte.

Praktische informatie

U kunt van maandag tot en met vrijdag naar de dagbesteding komen. U spreekt van tevoren af welke dagen dit zijn. Er wordt op gerekend dat u zelf voor vervoer zorgt, bijvoorbeeld met hulp van partner of familie. Lukt dit niet, vraagt u ons dan naar de mogelijkheden. Dagbesteding wordt in veel gevallen vergoed. U heeft dan een beschikking of indicatie nodig. Onze zorgbemiddelaars helpen u hier graag mee. Houdt u wel rekening met een wettelijke eigen bijdrage in de zorgkosten en een vergoeding voor de maaltijden en materiaalgebruik.

Aanmelden 

Neem contact op met een medewerker van de dagbesteding via: 071 70 20 177 of: dagbesteding.dewilbert@marente.nl. U kunt ook een keer vrijblijvend komen kijken.