Dagbesteding 'De Parasol'

De Parasol in Berkhout is een gezellige ontmoetingsruimte waar u een of meer dagdelen per week naartoe kunt. U wordt gastvrij ontvangen en kunt deelnemen aan activiteiten die u aanspreken. Geheugentraining, gym, activiteiten rond seizoengerichte thema's en gezellig samen eten. Of een kopje koffie drinken en een praatje met anderen maken. U kunt deelnemen aan een gevarieerd programma, waarbij we rekening houden met uw wensen en interesses.

Voor wie

Dagbesteding kan interessant zijn als: 

  • u lichamelijke klachten heeft en toch actief de dag wilt doorbrengen;
  • een beetje ondersteuning u helpt om zelfredzaam te blijven;
  • dementie het moeilijk maakt om de hele dag thuis te blijven;
  • uw partner of andere mantelzorger de zorg overdag wil overdragen aan een professional.

Waarom zou u voor dagbesteding kiezen?

De zorg verandert in een rap tempo. Een van de ontwikkelingen is dat ouderen steeds langer in hun eigen huis blijven wonen. Daar waar mensen vroeger al bij de eerste ouderdomsklachten in het verzorgingshuis terecht konden, is dat nu wel anders. Het is heel normaal om tot op hoge leeftijd in de eigen woning te blijven en het leven zelfstandig te leiden.

Zorg en ondersteuning van familie, kennissen en de thuiszorg worden hierbij steeds belangrijker. Maar wat doet u op het moment dat zij er niet zijn of als u het met die hulp niet redt? Dan kunt u een of meer dagdelen naar de dagbesteding.

Praktische informatie

U bent van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom op de dagbesteding. U spreekt van tevoren af welke dagdelen u komt. Er wordt op gerekend dat u zelf voor vervoer zorgt, bijvoorbeeld met hulp van partner of familie. Lukt dit niet, dan kan Berkhout onder bepaalde voorwaarden het vervoer regelen.

Indicatie en kosten

De dagbesteding wordt vergoed. Lees meer over indicatie en kosten van dagbesteding.

Aanmelden of meer informatie

Neem contact op met de teamleider Welzijn via de receptie: 071 750 25 00. Maak een afspraak om een keer te komen kijken en kennis te maken.