Voor u gespot

Door de weersomstandigheden in de herfst en winter zijn we soms genoodzaakt meer binnen te blijven. Maar we hoeven niet stil te zitten. Er is genoeg te doen. Wandel virtueel mee door de dierentuin of het museum, ontwerp en stuur een leuke kaart, bekijk samen nostalgische beelden op tv en beweeg lekker mee. Deze tips helpen u op weg.

Stuur een kaartje

Via het initiatief Omapost ontwerpt en stuurt u eenvoudig en snel een écht kaartje naar iemand in uw omgeving. Ook kunt u zich aanmelden als kaartjesschrijver. Nadat u uw interesses heeft ingevuld wordt u gekoppeld aan een oudere. Kent u iemand die wel een kaartje kan gebruiken of wilt u zelf graag een kaartje ontvangen?  Vul dan de gegevens in onder 'Geef iemand op'.

 

Nostalgische beelden

NPO 2 opent hun rijk gevulde archief om mensen thuis afleiding te bieden. Dagelijks tussen 10.00 en 16.30 uur kunt u genieten van programma's als Sonja, Klasgenoten, Voor de vuist weg, zeg 'ns Aaa en shows van André van Duin. Of kijk naar televisiekanaal ONS, de zender voor nostalgische TV programma's. Extra leuk om samen te kijken met de telefoon aan uw oor.

Online de collegebanken in

Via Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan kunt u interactieve colleges volgen die worden gegeven door studenten. 

Blijf in beweging

Om Nederland thuis in beweging te krijgen, werpt Olga Commandeur zich op als onze nationale personal trainer. Traint u mee?

Waardevolle contacten

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig? Omroep Max en Luisterlijn werken samen en bieden via tel. 0900-0767 een luisterend oor. Ook Ledenservice Marente staat graag voor u klaar. U kunt ons op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereiken via tel. 071 409 32 23.

Virtueel eropuit

Ontdek de leukste adressen en evenementen voor een online dagje uit. 

 • De natuur in
  Neem een kijkje in de Keukenhof. U kunt de mooiste plekjes van het park zien vanuit uw woonkamer. Of vlieg mee met een drone over de bollenvelden
  Ook kunt u virtueel genieten in de bossen in de Bollenstreek of ronddwalen in het mooie Katwijk.
   
 • Dagje dierentuin 
  De dierentuin komt naar u toe. Bekijk de bijzondere dieren in de volgende parken:
 • Bezoek een museum
  Kunst kijken kan gewoon vanuit uw woonkamer. Deze Nederlandse musea zijn online altijd open.