Chocolademousse

In een klein stukje chocolade zit dezelfde stof die we aanmaken als we verliefd zijn: fenylethylamine. Zo'n klein blokje chocolade is goed voor 3 minuten geluksgevoel. Met deze heerlijke chocolademousse creëer je echt een geluksmoment. 

Recept 

Ingrediënten
140 gr pure chocolade
3 dl slagroom
2 eetlepels suiker
frambozen

Bereiding
Smelt de chocolade 'au bain-marie'. Spatel de geslagen room met de suiker door de gesmolten chocolade. Giet dit alles in 4 leuke glazen, potjes of andere vormpjes. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met frambozen. 

Geniet ervan. 

Smelten 'au bain-marie'

Chocolade laat zich het beste smelten 'au bain marie'. Dat werkt als volgt. Doe heet water in een pan. Zet daarop een hittebestendige (glazen) kom, zonder dat deze het water raakt. Doe de chocolade in stukjes in de kom. Laat het water lichtjes koken. De hete lucht in de pan verwarmt de kom, waardoor chocolade geleidelijk smelt. 

Superchocolade

Aan het eten van chocolade zitten diverse voor- en nadelen. Over het algemeen is pure chocolade gezonder dan chocolade waar veel melk en/of boter in verwekt is. Dat gezegd hebbende, is het interessant om te weten dat er in chocolade flavanonen zitten. Dat zijn antioxidanten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Dagelijks een kleine hoeveelheid chocolade (10 gram extra bittere chocolade) eten, heeft positieve invloed op de elasticiteit van de bloedvaten. Bron: Voedingscentrum.nl.