Neurologie

Door een aanhoudende groei in aanmeldingen voor neurologische zorg is het team van de neurologieverpleegkundigen afgelopen jaar verdubbeld. Dorien van der Bent en Eline van der Valk zijn gestart om Mandy van Wieringen en Bianca Opdam te versterken in dit team.  

Waar kunt u onze neurologie verpleegkundigen voor inschakelen?

Als neurologieverpleegkundigen bieden zij begeleiding en ondersteuning bij cliënten met neurologische aandoeningen. Het grootste aanbod komt voort vanuit de CVA-nazorg, welke is opgezet vanuit de CVA ketenzorg. Vanuit dit nazorgtraject kwamen in 2020 al ruim 250 aanmeldingen.  
Daarnaast bezoeken zij ook patiënten met Parkinson, MS en andere neurologische aandoeningen. De aanmeldingen kunnen gedaan worden door zowel ziekenhuizen, revalidatiecentra, huisartsen, wijkteams en eerstelijns behandelaren. Maar ook cliënten zelf kunnen een aanmelding doen.  

Verwijzing

Heeft u of uw naaste een neurologische aandoening en heeft u vragen, of is er behoefte aan begeleiding? Een verwijzing vanuit de huisarts is niet nodig. U kunt contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. 

Vergoeding

Een neurologie verpleegkundige wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Tenzij er een indicatie WLZ afgegeven is. In dit geval wordt de vergoeding uit de WLZ indicatie gehaald. 

Verdeling neurologie verpleegkundige per gemeente 

Naam Werkgebied Contactgegevens

Bianca Opdam
(Ma - di - vrijdag)

Katwijk
Valkenburg
Rijnsburg


bianca.opdam@marente.nl

06 82 01 21 21

Eline van der Valk
(Di - woe - do - vrijdag) 


Oegstgeest
Warmond
Voorschoten

eline.vandervalk@marente.nl

06-51 21 48 38

Mandy van Wieringen
(Ma - di - do - vrijdag)
De Zilk
Hillegom
Lisse
Noordwijkerhout

mandy.vanwieringen@marente.nl

06 23 16 63 36

Dorien van der Bent
(Di - woe - vrijdag)


Noordwijk
Sassenheim
Voorhout
 

dorien.vanderbent@marente.nl

06 20 62 58 07