Afdelingen revalidatie Marente

Onze afdelingen

Wij hebben 4 afdelingen en afhankelijk van de aandoening kunt u opgenomen worden op de afdeling met de beste expertise.

Afdeling Energie is de afdeling waar veel expertise is op het gebied van verminderde cognitie. Wanneer een patiënt in het ziekenhuis enigszins of in meerdere mate in de war is vanwege dementie (al dan niet gediagnostiseerd) kan deze cliënt niet terecht op één van de andere afdelingen. Dan is afdeling Energie de juiste afdeling. Ook kan men hier terecht met een delier. Deze afdeling is semi gesloten. Dat houdt in dat revalidanten een sleutel van de deur kunnen krijgen, maar dat gekeken wordt of het veilig is als ze zelfstandig de deur uitgaan. Als dat niet het geval is dan is de deur voor hen op slot. (Dit valt dan onder de Wet Zorg en Dwang).                                                      

Afdeling Energie heeft 30 éénpersoonskamers, 

Afdeling Kracht is de afdeling met expertise op het gebied van orthopedie, u kunt er terecht om te herstellen van bijvoorbeeld een heupoperatie of een amputatie. Naast de wondverzorging is er veel aandacht voor het mobiliseren. Ook kan men op afdeling Kracht terecht voor algemene revalidatie. Bijvoorbeeld om van een zware behandeling of operatie te herstellen en conditie op te doen. 

Afdeling Kracht bestaat uit 30 éénpersoonskamers.

Afdeling Balans is de afdeling met expertise op het neurologisch gebied. Hier revalideren met name mensen die een hersenbloeding (CVA) hebben gehad of bijvoorbeeld parkinson hebben en ingesteld moeten worden op medicatie. Maar ook mensen die een operatie aan de wervelkolom hebben gehad kunnen hier goed terecht.

Afdeling Balans bestaat uit 30 éénpersoonskamers.

Afdeling Sprint is de afdeling waar revalidanten de laatste dagen van de opname kunnen verblijven om de laatste vaardigheden te leren die thuis nodig zijn en om zelfvertrouwen te krijgen dat het gaat lukken. Ook kunt u er terecht voor een korte revalidatie, bijvoorbeeld als u een nieuwe knie heeft gekregen of bijvoorbeeld bij een gebroken schouder. Deze revalidatie is erop gericht om de thuissituatie zoveel mogelijk na te bootsen. U moet dus een redelijke mate van zelfstandigheid hebben en geen complexe zorg nodig hebben.                                                           

Afdeling Sprint bestaat uit 14 éénpersoonskamers.

 

Kosten en indicatiestelling

Revalidatiezorg valt onder de zorgverzekeringswet en wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over kosten en indicatiestelling.

Vragen of afspraak maken?

Wilt u revalideren of herstellen? Neem contact op met de zorgbemiddelaar van Revalidatie Marente. De zorgbemiddelaar kan u adviseren over de mogelijkheden om te revalidaren bij Marente.

Contactgegevens Revalidatie Marente 

Van Wijckersloothplein 1
 2341 BB Oegstgeest
Telefoon 071 409 33 33
zorgbemiddeling@marente.nl