Verbouwing Berkhout

22 november 2023

In maart 2023 is de verbouwing van onze locatie Berkhout gestart. Met deze verbouwing spelen we in op de veranderingen in de ouderenzorg en de zorgzwaarte van onze bewoners. Het gebouw krijgt daarom op verschillende plekken een ware ‘make-over’ en wordt meteen aangepast volgens de laatste duurzaamheidsnormen. De verbouwing is inmiddels al een paar maanden bezig. 

Woonafdelingen 
Er is gestart met maken van de studio’s op de 1e, 2e en 3e etage en de 1e bewoners zijn intern verhuisd. 
Het maken van de studio’s gaat in totaal 16 weken duren, dus ongeveer tot het eind van het jaar. Aan de buitenzijde van het gebouw is een steiger geplaatst zodat sloopafval en bouwmaterialen zoveel als mogelijk via de buitenkant aan- en afgevoerd worden. In de gangen zijn stofschoten geplaatst zodat de plekken waar verbouwd wordt afgeschermd zijn.  

Begane grond 
Op de begane grond zijn de kantoren en receptie opgeknapt en geschilderd. Ook zijn er automatische deuren naar de binnentuin gerealiseerd.   

Vervolg
In de planning voor volgend jaar staan het  opknappen van alle appartementen op de drie etages en het realiseren van de drie nieuwe huiskamers in het midden van de gangen. 
Wanneer dit precies gaat gebeuren is nu nog niet duidelijk en hangt af van het verloop van de werkzaamheden die nu plaatsvinden.  

Het hele bouwproces zal nog een tijd in beslag nemen. Uiteraard zullen we u regelmatig op de hoogte houden als er nieuws is.