Bernardus 100 jaar

Reuzenbol ter gelegenheid van 100-jarig jubileum Bernardus

Geplaatst: 13 maart 2024

De reuzenbol is beschilderd door Ellen Hogewoning, voormalig medewerkster van Bernardus en is een cadeau ter ere van het 100-jarig bestaan van het verpleeghuis. Ellen:" De bol is een eerbetoon aan 2 nostalgische organisaties in Sassenheim: Aardewerkfabriek van Velzen en Bernardus. Bij de eerste organisatie heb ik 10 jaar gewerkt en heb ik veel aardewerk met delfts blauw plateel beschilderd. En bij Bernardus heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt. De pauw staat symbool voor de trots, die ik voel voor de zorg. De mand met bloemen en de vogeltjes staan voor de huiselijkheid die deze locatie kenmerkt."  

De Reuzenbol is onthuld door burgemeester Carla Breuer en geadopteerd door het Aannemersbedrijf van Breda uit Sassenheim met steun van onder andere de Pastorale commissie Bernardus, Café de 2 Wezen en Ambra kozijnen. 

Jolanda van Honk, locatiemanager Bernardus: “Wij zijn dankbaar dat kunstenares Ellen Hogewoning deze reuzenbol aan Bernardus aanbiedt als cadeau voor ons 100-jarig bestaan. We zien de bol als symbool van verbinding tussen ons verpleeghuis en de omgeving, de bollensector, waarin heel wat van onze bewoners heeft gewerkt. We zijn trots dat dit symbool van verbinding prominent zichtbaar is bij ons huis, zodat onze bewoners én de inwoners van de Bollenstreek ervan kunnen genieten.”