Marente derde keer Beste Werkgever!

Geplaatst: 30 mei 2024

Marente draagt voor het derde jaar op rij het keurmerk ‘Beste Werkgever’. Een gevolg van de aandacht die leidinggevenden bij Marente besteden aan medewerkers. En die Marente ziet als onmisbaar om zich voor te bereiden op de toekomst van de zorg. 

64% van de Marente-medewerkers heeft het onderzoek ingevuld. Zij gaven de ouderenzorgorganisatie een algehele score van 7,8. Op punten als waardering, invloed op het rooster en een goede werk-privé balans scoorde Marente hoger dan de benchmark. Het keurmerk bevestigt wat het flink gedaalde uitstroomcijfer (-19%) van 2023 al liet zien: werknemers zijn tevreden en blijven ook nog eens langer in dienst. 

Bestuurder Heidi van den Brink: ‘Goed werkgeverschap staat bij onze organisatie hoog op de agenda. Hoe wij dat doen? Het begint met aandacht en luisteren. Om dat te kunnen, hebben we bijvoorbeeld de teamgrootte van onze leidinggevenden verkleind. Zo is het mogelijk om meer aandacht aan de medewerkers te geven en zien we dat we gelijk hoger scoren op belangrijke onderwerpen als werk-privé balans en invloed op het rooster.  

Van den Brink vervolgt: zoals een medewerker het verwoordde in het medewerkersonderzoek: “Het is fijn dat ik mijn mening kan geven, dat deze wordt gehoord en zelfs in de praktijk wordt gebracht!”. ‘Juist het in de praktijk brengen van goede ideeën, daar blijven we op inzetten. Want het kan altijd beter. Zo gaven medewerkers aan dat zij nog meer meegenomen en betrokken willen worden bij de toekomst van de zorg. Een terechte wens en mooie blijk van hun bevlogenheid. Daar ruimte aan geven, betaalt zich terug in tevreden collega's en opnieuw deze mooie titel. En daar zijn wij enorm trots op!’ 

Het medewerkersonderzoek bij Marente is uitgevoerd door Effectory. Het Beste Werkgevers keurmerk is onderdeel van World-class Workspace en geldt voor 2023-2024. Op de site van World Class Workspace vind je alle winnaars van het keurmerk.