Inspiratiefestival 2023: 'elkaar inspireren, kennis delen en natuurlijk ook gezelligheid!'

9 juni 2023

Strakblauwe lucht, zomerse temperaturen, lekkere hapjes en drankjes, muziek, leerzame workshops, enthousiaste collega’s met informatiekraampjes en dat allemaal in de binnentuin van De Wilbert. Het Inspiratiefestival op donderdag 8 juni was een groot succes!

Het Inspiratiefestival werd dit jaar georganiseerd voor collega’s die in de woonzorglocaties werken. ‘Het doel was elkaar inspireren, kennis delen en natuurlijk ook gezelligheid’, zegt Christa Stut, innovatiemanager bij Marente. ‘Bij Marente vinden we het belangrijk dat collega’s blijven leren en het beste uit zichzelf halen. Wij hopen dat de collega’s na het Inspiratiefestival nieuwe kennis en inspiratie meenemen naar het werk en met elkaar delen. Want zo haal je het beste uit jezelf en de ander’.

Workshops
De hele dag werden er verschillende workshops gevolgd. Een van de druk bezochte workshops was het ‘Palliatief Triviant’, waar collega’s een spel speelden met vragen over palliatieve zorg. Bij de workshop ‘Je hart ophalen’ stonden de collega’s zelf centraal en bij de Hitte Pi(l) quiz werden collega’s uitgedaagd om hun kennis over medicatieverstrekking in relatie tot hitte te testen. Hogeschool Leiden en het MBO Rijnland verzorgden daarnaast workshops onder andere over het ontwikkelen van vakmanschap en de waarde van een betekenisvolle kennismaking.

Ook aan beweging geen gebrek tijdens het Inspiratiefestival. Tijdens de workshop ‘Marente Hiphop’ werd er een serieuze choreografie ingestudeerd en Vakgroep Bewegingsagogie lieten onze collega’s het belang van bewegen ervaren. Daarnaast waren er verschillende afdelingen vertegenwoordigd op het festival. Zij hadden een mooie plek gekregen in de binnentuin en serre van De Wilbert.

Hapje, drankje en luisteren naar muziek in het zonnetje
‘Het weer werkte ook enorm mee. Daardoor bleven veel collega’s langer voor een hapje en een drankje. Er kwamen echt mooie gesprekken tot stand en er werden nieuwe mogelijkheden voor samenwerking ontdekt. De collega’s inspireerden elkaar, dat vond ik mooi om te zien’, aldus Christa.
Sanne en Joyce zongen het speciaal voor Marente gemaakte loflied. ‘En ook al is het soms te veel en weet je net te blijven staan. Jullie daden met vereende kracht, jullie gaan het samen aan’. Na hun optreden zorgde een DJ voor festivalwaardige muziek en daarmee kwam een einde aan een de dag.

We kijken terug op een geslaagde dag en gaan vol enthousiasme, inspiratie en met nieuwe kennis de zomer in. Ben je benieuwd naar beelden van deze dag? Bekijk dan hier de aftermovie.