In onze knollentuin

Omdat we zoveel thuis zijn, besteden we extra veel zorg aan onze tuinen en balkons. Hoog tijd dus voor een paar praktische adviezen en de broodnodige inspiratie.

Een siertuin aanleggen vergt liefde en geduld. Maar als 'ie staat, dan staat 'ie en dan is het een kwestie van bijhouden én genieten. Al kan dat genieten weleens in de weg gezeten worden...Och, wat kunnen we balen van wespen in de tuin. Zit u net lekker aan de tuintafel, krantje erbij, komen die beestjes de rust verstoren. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige huis-tuin-en-keuken remedies die wespen verjagen. Zo houden ze bijvoorbeeld niet van de geur van koper, koffiepoeder, kruidnagel of wierook. 

Tips voor een insectvriendelijke tuin

Aan de andere kant weten we natuurlijk allemaal dat insecten het lastig hebben, dus een handje helpen kan geen kwaad. Doe dat echter wel op een manier zodat u er zelf geen last van heeft. Plant struiken en planten waar insecten graag op landen, maar zet ze niet te dicht in de buurt van waar het tuinmeubilair staat. De vlinderstruik, de stokroos, zonnebloemen en blauwe regen trekken vlinders, bijen en hommels aan. En het ziet er nog mooi uit ook. 

Optimaal genieten van het balkon

Een tuin is niet voor iedereen weggelegd. Omdat we klein wonen of omdat we er niet zoveel tijd in willen steken. Maar tuinieren in het klein kan natuurlijk ook. Een balkon biedt genoeg mogelijkheden.

1. Verticaal tuinieren

Weinig vierkante meters? Geen probleem. Tuinieren kan namelijk ook verticaal. Bijvoorbeeld door plantenbakken op te hangen, of een plantenrek neer te zetten.

Nog meer tips vindt u in het ZomerDoeboek. Daar leert u ook hoe u zelf groente en fruit kunt telen. 

Maak kans op Nationale Tuinbon

Het WinterDoeboek als welkomstcadeau

Wilt u een fysiek exemplaar van het WinterDoeboek ontvangen? Klik op de foto en word lid van Marente