Duin- en Bollenstreek in de Tweede Wereldoorlog

Lezing, inclusief lunch en musea bezoek

In 2020 viert de Duin- en Bollenstreek 75 jaar Bevrijding. Daarom geeft historicus Koen Marijt op donderdag 20 februari een lezing over de Duinen Bollenstreek in oorlogstijd. In deze streek is veel gebeurd, waaronder bombardementen, verzetsactiviteiten en de vervolging van Joodse inwoners.

Ook de bouw van de Atlantikwall, de sloop van gebouwen en de daarmee samenhangende evacuaties van de kustdorpen Katwijk en Noordwijk hebben grote gevolgen voor de omliggende dorpen.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de meidagen van 1940, de strijd om vliegveld Valkenburg; de Jodenvervolging, de hongerwinter van '44-'45 en uiteraard de bevrijding van de Duin- en Bollenstreek door voornamelijk Canadese troepen.

Na deze unieke lezing genieten we gezamenlijk van een heerlijke lunch, inclusief melk of een sapje. Na de lunch loopt u gezamenlijk naar het museum Engelandvaarders en het Atlantikwallmuseum waar in beide musea een rondleiding op het programma staat. Voor deze dag is het belangrijk dat u goed ter been bent. 

Locatie en tijd

Deze activiteit vindt plaats in De Muze in Noordwijk op donderdag 20 februari van 10.00-17.00 uur. Meld u snel aan. 

Ledenvoordeel

De lezing is exclusief voor leden en kost €42,50

Speciaal voor de uitstapjes hebben wij gunstige tarieven afgesproken met Taxi Brouwer. U krijgt 30% korting op de kosten van de taxirit naar de locatie. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. Taxi Brouwer neemt t.z.t. contact met u op om de rit af te spreken.

Informatie

Marente is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 071 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl

Aanmelding

Aanmelding vóór 6 februari 2020 a.s. via het aanmeldformulier. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via telefoonnummer 071 409 32 23.

Let op: Vol = Vol


Exclusief voor Marente-leden

Leden van Marente kunnen bij deelname aan een speciaal voor leden georganiseerd Marente-uitstapje stempels sparen. Bij een volle spaarkaart (7 stempels) ontvangt u €10,- korting op een uitstapje naar keuze. Daarnaast krijgt u bij 3 stempels een leuk presentje.

Spaart u mee?

De spaarkaarten zijn bij alle ledenuitstapjes aan te vragen. We overhandigen u de kaart graag persoonlijk en zetten er dan direct uw eerste stempel in.

Ja, ik wil mij aanmelden

  1. Aanhef*
  2. Ik meld me aan voor de lezing Duin- en Bollenstreek in de Tweede Wereldoorlog:*
  3. Automatische incasso*
  4. Voorwaarden*
  5. Wilt u gebruikmaken van Taxi Brouwer voor dit uitstapje?

Lees hier de leveringsvoorwaarden.