Zomers soepje

Misschien een beetje anders, maar wel erg lekker en boordevol gezonde ingrediënten. Lekker als tussendoortje of bij de BBQ. 

Ingrediënten 

  • 600 gr diepvriesdoperwten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper 
  • zout 
  • muntblaadjes (van 1 bundel)
  • handvol verse spinazie
  • citroensap
  • 750 ml groentenbouillon

Garnituur

  • 110 ml room
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper en zout
  • wat doperwten

Bereiding

Verwarm een lepel olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de knoflook op zacht vuur (ongeveer 10 minuten). Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de spinazie en doperwten toe en laat het geheel een paar minuten koken. Voeg de munt toe en haal de soep van het vuur. Mix alles goed door elkaar en breng de soep op smaak met wat citroensap, peper en zout. Laat de soep nu koud worden in de koelkast. 

Voor de garnering klop je de slagroom stijf met het kurkuma poeder en peper en zout.

Serveer de soep in zomerse soepkommen of kleine glazen met wat room, een takje munt en wat losse doperwtjes.

Eet smakelijk.