Nagerecht: Witte chocoladesoufflé

Ingrediënten

  • 1/2 liter slagroom
  • 5 eieren
  • poedersuiker
  • snufje zout
  • 3/4 eetlepel maizena
  • 225 gr witte chocolade
  • 100 gr en 1 eetlepel suiker
  • wat roomboter

De aantallen zijn gebaseerd op 5 personen.

 

Bereiding

Vet 5 ovenschaaltjes of koffiekopjes in met boter en bestrooi deze met suiker. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng de maïzena met 1,5 eetlepel slagroom. Breng de rest van de slagroom aan de kook met een snufje zout. Bind de slagroom met het maïzena papje. Roer de warme room stukje-bij-beetje door de chocolade. Splits de eieren en klop de eidooiers door de chocoladeroom. 

Verwarm de oven voor op 225°C (hete lucht). Klop de eiwitten met de mixer stijf (in een vetvrije kom) en voeg al roerend 200 gram suiker toe. Spatel de geklopte schuim luchtig door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over de kopjes of ovenschaaltjes en bak het 10-12 minuten in de oven. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker en serveer het direct. 

Tip

De soufflés kunnen een dag van tevoren al helemaal klaargezet worden, zodat u ze alleen nog hoeft af te bakken. 

Dit recept komt uit het kookboek van Marente.