Witlofschotel met boerenkaas

Ingrediënten:
 

  • 500 gr witlof in de lenge gehalveerd
  • 500 ml kookroom
  • 500 gr hamreepjes
  • 75 gr boter of vloeibaar bakproduct
  • 300 gr geraspte belegen (boeren)kaas
  • zout en peper
  • verse tijm

Bestel uw boerenkaas extra voordelig via Marente E-deals

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de struikjes witlof zachtjes gedurende 10 minuten. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes naast elkaar in een ovenschaal, met de snijkant naar boven. Verdeel de hamreepjes erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel met gebakken aardappeltjes.

Dit recept komt uit het kookboek van Marente. 

Alle lof voor witlof

Witlof is in Nederland een van de meest geconsumeerde groente. Dat komt deels doordat je het op allerlei manieren kunt bereiden. Niet alleen in de oven met kaas en ham, maar ook als rauwe salade met appel, in de soep of geroerbakt. Tegenwoordig zijn er rassen die minder bitter zijn dan vroeger, dus is witlof veel toegankelijker voor veel mensen.