Voorgerecht: Vitello Tonnato

Ingrediënten

  • 200 gr gebraden kalfsfricandeau, dun gesneden
  • 35 gr rucola
  • 1/2 blikje tonijn
  • 6 eetlepels mayonaise
  • sap van een kwart citroen
  • 1,5 eetlepel kappertjes uitgelekt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • pijnboompitjes 35 gr (geroosterd)
  • 25 gr Italiaanse kaassnippers

 

De aantallen zijn gebaseerd op 5 personen.

 

Bereiding

Maak van de tonijn, de mayonaise en het citroensap een gladde saus door alle ingrediënten te mengen met een staafmixer. Doe vervolgens de tonijnmayonaise in een plastic spuitzak. Knip met een schaar een klein puntje van de spuitzak af.

Leg een paar plakjes kalfsfricandeau midden op een bord. Breng op smaak met wat peper en zout en sprinkel er een klein beetje olijfolie over. Spuit wat tonijnmayonaise zigzag over het vlees. Strooi hier wat blaadjes rucola op en verdeel vervolgens pijnboompitjes, kappertjes en kaassnippers over het geheel. 

Dit recept komt uit het kookboek van Marente. Maak het driegangen menu voor kerst compleet met: