Vegetarisch lasagne

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 4 vleestomaten
  • 200 gr geitenkaas
  • 160 gr lasagnevellen
  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 60 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

De hoeveelheid is afgestemd op 4 personen. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de aubergines in plakken, bestrijk met olie en grill/bak ze om en om in een koekenpan. Snijd ook de courgettes in plakken en bak ze om en om goudbruin. Snijd de tomaten in plakken en de geitenkaas inblokjes. Vet een ovenschaal in met olie. Leg er een laagje aubergine, courgette, tomaten, geitenkaas en lasagnevellen in en breng dit op smaak met zout en peper. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en eindig met lasagnevellen. Schenk de yoghurt erover en rasp de kaas erop. 

Bak de lasagne in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. 

Dit recept komt uit het kookboek van Marente. 

Tips

  • Voor een frisse hap is het lekker om wat rauwkost bij de lasagne te serveren
  • Heb je groenten over van de vorige dag? Verwerk ze in je lasagne.
  • Een lasagneschotel kun je van te voren maken en pas later in de oven doen. Handig als je een drukke dag voor de boeg hebt. 
  • Heb je lasagne over? Gebruik het als een hartig hapje in de middag.