Spaanse omelet met verse spinazie

Ingrediënten:

  • 10 eieren
  • 210 ml crème fraîche
  • 500 gr verse spinazie
  • 165 gr geitenkaas
  • 1,5 teen knoflook
  • 1,5 rode ui

Benodigdheden:

Een quichevorm.

De hoeveelheid is afgestemd op 5 personen. Zo kunt u samen genieten van een eenvoudige maaltijd. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190ºC. De knoflook fijnhakken en een paar minuten fruiten met wat olie in een ruime pan. Doe er vervolgens steeds een handje spinazie bij tot alle spinazie geslonken is. Laat het uitlekken in een vergiet. Klop de eieren met de crème fraîche tot een luchtig geheel. Snijd de ui in halve ringen. Verdeel deze samen met de spinazie over de ingevette quichevorm. Giet het eimengsel erover en doe de geitenkaas er in kleine stukjes bovenop. Zet het 20 minuten in de oven op 190ºC. Snijd en eet de omelet in punten, net als een pizza. Lekker met geroosterd brood of vers stokbrood. 

Dit recept komt uit het kookboek van Marente. Ook voor leden van Marente voordelig te bestellen. 

Frittata

  • In Spanje noemen ze zo'n omelet een frittata. Het is een stevige, voedzame omelet die u als maaltijd kunt serveren.
  • U kunt allerlei ingrediënten gebruiken, kijk eens op Google.
  • U kunt de frittata ook in een grote hapjespan of koekenpan bakken als u geen quichevorm heeft. Laathet dan rustig garen met het deksel erop, dan hoeft u de frittata niet om te draaien. 

Koken met Willem Vogels

Vindt u het leuk om te koken en te bakken? Meld u dan aan voor de kookworkshop met onze topkok Willem Vogels.