Misschien een beetje anders, maar wel erg lekker. Er zitten veel gezonde vezels en vitaminen in dit soepje. Serveer het als nagerecht of als tussendoortje. Het is zoet, een beetje zuur en lauwwarm.
Deze aantallen zijn gebaseerd op 10 personen. U kunt de aantallen natuurlijk halveren.
Maak de verse vruchten schoon. Snijd een deel in stukjes en laat de rest heel, dat ziet er straks leuker uit. Laat de suiker in een pan smelten. Voeg de diepgevroren bessen toe met een scheutje water. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten inkoken. Voeg aan het eind de verse vruchten toe en kook het kort mee. Laat het soepje afkoelen tot een lauwwarme temperatuur. Klop intussen de slagroom op. Als de soep lauwwarm is serveert u het in een soepbord met een bolletje ijs erin. Een dikke dot slagroom voegt u aan tafel toe.
De recepten komen uit het kookboek van Marente.
Deze soep doet het ook goed in de winter. Gebruik dan echt winterfruit zoals appels, peren, mandarijnen en bananen.