De hoeveelheid is afgestemd op 10 personen. Leuk om via beeldbellen samen met de kleinkinderen pizza's te maken.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Los intussen het gist op in het warme water met suiker. Meng het zout met de bloem in een kom. Giet het water met gist erin. Kneed alles tot 1 geheel en laat het deeg 10 minuten rusten. Voor het kneden kunt u ook een keukenmachine met deeghaak gebruiken. Verdeel het deeg in 20 bolletjes en rol deze met een deegroller plat tot ze een diameter van ongeveer 8 cm hebben. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de rondjes erop.
Bestrijk de deegrondjes met pesto en laat de randjes vrij. Beleg de rondjes met plakjes tomaat. Strooi de oregano, het knoflookpoeder en de geraspte kaas erover. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af in een oven van 220 ºC. Haal de hete pizzaatjes eruit en leg de zalm of salami erop. Beetje rucola of basilicum erop en smullen maar!
Dit recept komt uit het kookboek van Marente. Ook voor leden van Marente voordelig te bestellen.
Het kneden van deeg is een leuke bezigheid. Heeft u minder tijd en wilt u het makkelijk houden. Gebruik dan kant-en-klare pizzadeeg of pitabroodjes.
Een zelfgemaakte pizza leent zich uitstekend om restjes uit de koelkast op te maken. Denk aan champignons, uitjes, kaas, vleeswaren en paprika.