Gratis bloeddrukmeting

Tijdens de Mei Meet Maand van de Harstichting kunt u elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur uw bloeddruk meten. De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te cheken hoe gezond het lichaam is. Vanaf uw 40e stijgt het risico op een hoge bloeddruk, wat de kans op een hartinfarct of beroerte vergroot. Meet daarom regelmatig uw bloeddruk. 

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Dit zijn o.a. alle Vegro-zorgwinkels in Nederland.

De Hartstichting en Vegro supporten uw hart tijdens de Mei Meet Maand

Wilt u meer lezen? Kijk dan op www.hartstichting.nl

Kom langs bij de Vegro

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten bij de Vegro-zorgwinkels . De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan.
 
*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag
 
 

Vegro in de regio

  • Katwijk, Ambachtsweg 22
  • Lisse, Vennestraat 13
  • Wassenaar, Kloosterland 16

Kijk voor meer informatie op www.vergro.nl

NB   Met uw Marente-ledenpas krijgt u 10% korting op het assortiment in de Vegro-zorgwinkel.