Recept chocolademousse

Ingrediënten

  • 350 gr pure chocolade
  • 7,5 dl room
  • 5 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker

Bereiding

Smelt de chocolade 'au bain-marie'. Spatel de geslagen room met basterdsuiker door de gesmolten chocolade. Giet dit alles in 10 leuke glazen, potjes of andere vormpjes. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een framboos. 

Smelten 'au bain-marie' 

Chocolade laat zich het beste smelten 'au bain-marie'. Dat werkt als volgt: Doe heet water in een pan. Zet daarop een hittebestendige (glazen) kom, zonder dat deze het water raakt. Doe de chocolade in stukjes in de kom. Laat het water lichtjes koken. De hete lucht in de pan verwarmt de kom, waardoor chocolade geleidelijk smelt. 

Superchocola

Aan het eten van chocolade zitten diverse voor- en nadelen. Over het algemeen is pure chocolade gezonder dan chocolade waar veel melk en/of boter in verwerkt is. Dat gezegd hebbende, is het interessant om te weten dat er in chocolade flavonolen zitten. Dat zijn antioxidanten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Dagelijks een kleine hoeveelheid chocolade (10 gram extra bittere chocolade) eten, heeft eenpositieve invloed op de elasticiteit van de bloedvaten.
Bron: Voedingscentrum.nl

Dit recept komt uit het kookboek van Marente. Ook voor leden van Marente voordelig te bestellen. 

Love chocolate

In een klein stukje chocolade zit dezelfde stof die we aanmaken  als we verliefd zijn: fenylethylamine. Zo'n klein blokje chocolade is goed voor 3 minuten geluksgevoel.