Recept chili con carne uit Mexico

Ingrediënten:

  • 2,5 middelgrote uien
  • 1,5 rode of gele paprika
  • 1,5 teentje knoflook
  • 0,5 eetlepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad)
  • 625 gr rundergehakt
  • 250 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
  • 2,5 blikken tomatenblokjes (à 350 gr)
  • 0,5 thelepel kaneelpoeder
  • 2,5 blikken kidneybonen (à 400 gr)
  • 1 blik mais (à 340 gr)

Dit recept is voor 5 personen

Bereiding

Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie, totdat ze zacht zijn. Voeg de rode peper, chilipoeder, djintan en zout en peper toe. Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is. Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt. Voeg de tomaten, de kaneelpoeder en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg naar smaak nog wat kruiden toe. Doe het deksel op de pan en laat dit 30 minuten sudderen. Voeg de uitgelekte kidneybonen toe en laat alles even doorwarmen. 

Eet smakelijk

Dit recept komt uit het kookboek voor kleinschalige woongroepen. 

Tips

  • Garneren met gesneden bosui erop.
  • Zet gezellige Mexicaanse muziek aan. Een een sombrero op uw hoofd tijdens het koken.
  • Voorafje: Dorito's met quacamole of salsa.
  • Maak dit heerlijke gerecht onder leiding van chef-kok Willem Vogels tijdens de kookcursus 'De Oude Garde'