Marente gebruikt Zivver voor veilig e-mailen

Marente mailt veilig met ZIVVER 

Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze cliënten, relaties en onze organisatie. Daarom willen we persoonsgegevens, dossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Dat is nodig omdat de ‘gewone’ e-mail kwetsbaar is.  

Marente gebruikt ZIVVER om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij u aankomt. U kunt dan ook zeker zijn dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen. Dit kunt u vergelijken met een digitale aangetekende brief. 

Hoe opent u een beveiligde e-mail? 

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail zoals u dat gewend bent. In deze e-mail vindt u vervolgens een knop met een link naar de beveiligde pagina. Na het klikken op de knop kunt u de mail op verschillende manieren openen:

Hieronder ziet u in een video hoe u een gratis account aanmaakt.

Via een sms-verificatie 
Door voor deze opties te kiezen gebruiken wij het 06-nummer dat van u bij ons bekend is. U ontvangt bij iedere e-mail die beveiligd verstuurd wordt een nieuwe 5-cijferige code op uw mobiele telefoon. 

Hieronder ziet u in een video hoe u een e-mail opent met een SMS-verificatie.

Via een toegangscode 
Heeft u geen 06-nummer en besluit u om geen gratis Zivver account aan te maken, dan spreken we met u een toegangscode af. Deze code moet u bij iedere e-mail opnieuw invoegen. Als u van een andere (zorg)organisatie een beveiligde Zivver e-mail ontvangt, moet daar een andere code mee worden afgesproken. 

Hieronder ziet u in een video hoe u een mail via een afgesproken toegangscode opent.

Hoe geeft u op een veilige manier antwoord op een beveiligde e-mail?

Nadat u een beveiligde e-mail hebt geopend via een van bovenstaande opties, klikt u voor het beantwoorden van de e-mail op de knop Beantwoorden. De e-mail wordt op deze manier beveiligd verstuurd naar de ontvanger.

Hieronder ziet u hoe de knop voor het beantwoorden van een Zivver e-mail eruit ziet.

Maak een gratis Zivver account aan

Wij raden u aan om een gratis Zivver account aan te maken om onze beveiligde e-mails te openen. Met dit account opent u ook beveiligde e-mails van andere regionale zorginstellingen, zoals LUMC, Alrijne, DSV, Activite, Libertas, Topaz , Wijdezorg en RDOG HM.

Klik hier om een Zivver account aan te maken