Is e-mail tussen huisarts en Marente veilig?

18 juli 2018

Als partners in de zorg moeten wij persoonlijke gegevens veilig naar elkaar kunnen mailen. Marente werkt sinds kort met het veilige sleutel-mail. E-mails die u van ons ontvangt met de term ‘stuurveilig’ in het onderwerpveld, zijn versleuteld.

Een versleuteld bericht openen en veilig beantwoorden 

Als huisarts kunt u een beveiligde e-mail van Marente lezen en versleuteld beantwoorden. Afhankelijk van uw situatie kan dit op twee manieren:

  • U maakt zelf ook gebruik van sleutelmail: U kunt de mail gewoon in uw eigen inbox lezen. Als u de mail beantwoordt, volg dan de reguliere procedure die u altijd volgt bij het versturen van sleutel-mail.
  • U maakt zelf geen gebruik van sleutelmail: U kunt de mail via een webmailapplicatie lezen. Dit vereist een aantal stappen, die duidelijk uitgelegd staan in dit stappenplan. Als u het bericht via die webmail beantwoordt, dan wordt uw antwoord automatisch versleuteld. 

Steeds meer sleutel-mail

Steeds meer zorgaanbieders, zoals ziekenhuis, verloskundigen, huisartspraktijken en VVT-instellingen in deze regio maken gebruik van sleutel-mail. Op de website van Sleutelnet kunt u zien welke zorgaanbieders al aangesloten zijn.