Natuurproject Pioenroos/Duinroos in Jeroen

27 juni 2018

Erica den Elzen is een prachtig natuurproject in Jeroen gestart. Zij vertelt: "Op de Pioenroos in Jeroen is er een prachtig groot balkon die wel een opknapbeurt kon gebruiken. Ook het kleinere balkon van de Duinroos kon wel wat opgefleurd worden. Erica den Elzen en collega Annemarie maakten een plan.

Na de ervaring met de natuurkoffer zagen we hoe bewoners genoten van herkenbare bloemen en planten en het voelen van aarde aan hun handen bij het potten ervan. Hier kwam het idee om sponsoren in Noordwijk te vinden om planten te doneren om iets aan de balkons te doen. Na wat telefoontjes bleken veel bedrijven bereidwillig te zijn om iets te doneren. Zoveel zelfs dat er meer dan genoeg planten kwamen om ook de binnentuin te beplanten. Samen met bewoners heb ik mooie potten gevuld met bloeiende planten en wat hebben we genoten. Lekker in de aarde rommelen en verhalen ophalen over hun eigen tuin vroeger. Ook aan de gedoneerde kruidenplanten werd enthousiast geroken en gevoeld. Hoe leuk is het om kruiden en tomaatjes van het balkon te kunnen halen om samen mee te gaan koken….

Heerlijk geurende bloemen brengen zoveel positieve herinneringen bij hen naar boven. Hoe fijn is het dat de bewoners een kleurrijk uitzicht hebben vanuit de woonkamer naar het balkon of lekker in het zonnetje op het balkon te kunnen zitten. Omdat de benaderde bedrijven zo gul waren is ook de binnentuin beplant wat weer mooi aansloot bij de plannen om deze gezelliger te maken. Het was een groot project maar het was alle inspanning meer dan waard."