Marente werkt samen met onderwijs aan nieuwe opleiding verpleegkunde

20 januari 2020

Maandag 13 januari heeft Anneke Asberg, voorzitter Raad van Bestuur, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het MBO-Rijnland. Een duurzame samenwerking op het gebied van opleiden van zorgprofessionals voor de toekomst.

Samen met LUMC, Gemiva-SVG Groep en Libertas ontwikkelt Marente een nieuwe opleiding voor verpleegkundige niveau-4. Bij deze opleiding wordt onderwijs en de praktijk volledig aangesloten. De docenten zijn regelmatig in de praktijk te vinden en nemen daardoor de dagelijkse zorgsituaties mee in de lessen. Medewerkers van Marente geven gastcolleges.

Eind 2019 zijn 10 leerlingen bij Marente gestart met deze opleiding in woonzorglocatie Jeroen, GRZ en de Thuiszorg. Bij de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan uitwisselen van ervaringen met studiegenoten. Deze ontmoetingen zorgen ervoor dat er een breed pallet aan zorgsituaties voorbij komt vanuit verschillende werkvelden.

De inhoud van het onderwijsprogramma wordt gevuld met datgene wat de leerlingen in de dagelijkse praktijk nodig hebben. Leerlingen doen kennis op door middel van een digitaal leerplatform. De lesgroep bestaat uit jonge startende leerlingen, zij-instromers vanuit een ander beroep en medewerkers die doorgroeien in hun loopbaan van Verzorgende-IG naar verpleegkunde.

De volgende groep start in september en biedt plek aan 10 leerlingen. Marente biedt de kans aan huidige en nieuwe medewerkers om op deze vernieuwde wijze te leren en ontwikkelen. Vind jij deze persoonlijke en flexibele opleidingsvorm iets voor jou? Stuur dan een e-mail naar werving@marente.nl.