Marente, Libertas en WIJdezorg leiden samen zorgpersoneel op

23 augustus 2018

De krapte op de arbeidsmarkt is voor alle zorgorganisaties op dit moment een uitdaging. Daarom hebben Libertas Leiden, WIJdezorg, Marente en ROC Mondriaan de handen ineengeslagen en starten eind augustus 2018 een eenjarige opleiding voor Helpende Zorg en Welzijn. 

Barbara Konstapel van Libertas Leiden legt uit: "Met deze opleiding werken wij met elkaar aan een oplossing om de tekorten in de regionale ouderenzorg aan te pakken. Het maakt niet uit wáár de leerling straks gaat werken als het maar in de ouderenzorg is. We bereiken meer door samen te werken dan door te concurreren. In het regionaal overleg met zorgorganisaties en opleiders maken we goede afspraken om in te spelen op de ontwikkelingen in de zorg en om voldoende mensen op te leiden voor de toekomst."

De opleiding vindt plaats bij de School voor Zorg en Welzijn van  ROC Mondriaan aan de Vondellaan in Leiden waarbij de leerlingen één dag in de week naar school gaan en de andere dagen in de praktijk werken. Op 29 augustus a.s. starten 29 enthousiaste leerlingen. Die dag begint met een introductiebijeenkomst, waarbij ook de Praktijkopleiders van WIJdezorg, Marente en Libertas Leiden aanwezig zijn.