Op zoek naar de Reuzen in het Veen

28 juni 2019

Woensdag 26 juni stond de jaarlijkse Marente Rondvaart op het programma. Aan boord van de River Queen van Rederij van Hulst/Groene Hart Cruises gingen 125 leden op zoek naar de Reuzen in het Veen. Zij genoten met elkaar van een prachtige tocht.

De gasten vonden het fijn elkaar (weer) te ontmoeten. Al snel ontstonden er gezellige gesprekken met elkaar en met de dames van Omroep MAX, die het erg leuk vonden om kennis te maken met de leden van Marente. Onderweg werd iedereen getrakteerd op koffie met gebak en prachtig uitzicht.  

De tocht voer via de drijvende tuinen van Aalsmeer naar Burgerveen. In het plassengebied komt verrassend veel zoetwatermeerval voor, de Reuzen in het Veen. Helaas lieten die zich niet zien. Wel was er genoeg paling te vinden bij palingrokerij Eveleens, waar een tussenstop werd gemaakt. Na een heerlijk broodje vis ging iedereen weer aan boord en werd de tocht vervolgd over o.a. de Kagerplassen. De zon liet zich van z'n beste kant zien, waardoor het goed vertoeven was op het buitendek.

Rond 16.00 uur meerde de River Queen weer aan en was het helaas tijd om afscheid te nemen. Maar niet voor lang, want veel leden zien elkaar terug op de ledenbarbecue in de prachtige binnentuin van Jeroen in Noordwijk of in de kleurige tuin van Oud Bijdorp in Voorschoten. Wilt u er ook bij zijn, meld u dan snel aan via www.marente.nl/eropuit.

Bekijk meer foto's van dit uitstapje op www.facebook.com/Marentezorg.