Goed voornemen: Marente rookvrij in 2025

25 januari 2021

In het nieuwe jaar maken veel mensen de keuze om te stoppen met roken. Ook Marente heeft een goed voornemen als het om roken gaat. In navolging van vele ziekenhuizen, sportclubs en andere instellingen kiest Marente voor een gezonde werk- en woonomgeving. Het uiteindelijke doel is dat er vanaf 1 januari 2025 binnen de muren, maar ook in de directe buitenomgeving van de woonzorglocaties en kantoorlocaties niet meer gerookt wordt. Dit geldt voor iedereen: bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Komende jaren wordt stap-voor-stap naar een rookvrij Marente toegewerkt. 

Vanaf 1 januari 2021 is roken binnen in de locaties van Marente niet meer toegestaan. Afgelopen maanden zijn op diverse plekken buiten rookhuisjes geplaatst. Op alle woonzorglocaties van Marente en bij het kantoor in Voorhout zijn nu overdekte rookplekken. Roken op het appartement, in de binnentuin of ‘bij de achterdeur’ is niet meer toegestaan. 

Dit rookbeleid van Marente is tot stand gekomen in samenwerking met de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Het loopt vooruit op het Nationaal Preventieakkoord, waarin afgesproken is dat alle zorginstellingen in 2030 rookvrij zijn. Anneke Asberg, voorzitter raad van bestuur Marente: “Dit is een keuze voor gezondheid. In de huidige maatschappij kunnen en willen we niet anders. De wens voor een gezonde werk- en woonomgeving wordt steeds luider. Het is mooi dat we dit vooruitzicht naar 2025 hebben. We gaan er met zijn allen naartoe werken!”