Geslaagde netwerkbijeenkomst Katwijkse Ziekte

19 april 2019

De netwerkbijeenkomst Katwijkse Ziekte – zoals die afgelopen dinsdag plaatsvond in De Wilbert – was weliswaar de eerste, maar nu staat al vast dat er nog vele volgen.
De vijftig genodigden die binnen hun werk allemaal, op welke wijze dan ook, te maken hebben met de Katwijkse Ziekte (HCHWA-D) luisterden geboeid naar een lezing van professor Huub Middelkoop, gaven elkaar tips hoe zorgorganisatie Marente de expertise verder kan ontwikkelen en wisselden ervaringen uit.

Het deelnemersveld bestond – naast een afvaardiging van het bestuur van de vereniging HCHWA-D - onder meer uit behandelaren, verzorgenden, welzijnsmedewerkers en medewerkers van ondersteunende diensten. Zij zijn vrijwel allemaal in dienst van Marente; de organisatie die goede zorg rondom HCHWA-D als expertise heeft. Hoewel ze het loonstrookje van dezelfde werkgever ontvangen, stond de middag voor veel deelnemers in het teken van kennismaken met collega’s. ‘Want dat ze allemaal – op welke wijze dan ook - zorg leveren aan mensen met HCHWA-D, betekende niet vanzelfsprekend dat de groep ook in zijn geheel samenkwam’, zegt Charlotte van der Zwan, coördinator Katwijkse Ziekte bij Marente. ‘Daar wilden we verandering in brengen door het organiseren van netwerkbijeenkomst. En zo kon het dus zijn dat een verzorgende uit de wijk waardevolle ervaringen deelde met behandelaren van onze revalidatieafdeling uit Warmond en een manager uit het hoofdkantoor in Voorhout geboeid luisterde naar suggesties die een welzijnsmedewerker uit De Wilbert deed. Zeer waardevol!’

Marente is voornemens om twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst Katwijkse Ziekte te organiseren. De volgende staat gepland voor het najaar en zal in de vorm van een minisymposium zijn. Daar zullen ook professionals van buiten Marente voor worden uitgenodigd.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de Katwijkse Ziekte neem dan contact op met het expertiseteam via katwijkseziekte@marente.nl of 06-43 263 061