Derde Leidse Ouderengeneeskunde Dagen groot succes

28 september 2018

Afgelopen donderdag 27 en vrijdag 28 september vonden voor de derde keer de Leidse Ouderengeneeskunde Dagen plaats, deze keer in het LUMC. Marente organiseerde deze dagen in samenwerking met Topaz, het LUMC, Leyden Academy on vitality and ageing, de gemeente Leiden en Boerhaave Nascholing. Met bezoekersaantallen van rond de 350 deelnemers per dag, bleek het congres weer een groot succes.

Tijdens dit tweedaagse congres cq. nascholing werden lezingen gegeven over de ontwikkelingen in de ouderenzorg vanuit ziekenhuizen, verpleeghuizen en de eerstelijnsgeneeskunde. Marente vindt kennisbevordering belangrijk en is er trots op dat deze bijzondere tweedaagse nascholing ook dit jaar weer tot stand kon komen. Speciaal voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, klinisch geriaters, internisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants werd de nascholing georganiseerd.

Het congres werd op ludieke wijze geopend door Anneke Asberg, lid raad van bestuur van Marente en Lia de Jongh, voorzitter van de raad van bestuur van Topaz. Anneke werd in haar speech onderbroken door de als bejaarde dame verkleedde Lia die 'verdwaald was'. Samen raakten zij in gesprek over het leven van deze dame, de zorg, het belang van de scholing, en vooral over hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor de mens achter de cliënt.

Tijdens de pauzes werd de Marentestand op de informatiemarkt druk bezocht. Fysiotherapeuten Brenda Roozenburg, Marja Ottens en Marieke van Delft, informeerden de bezoekers over geriatrische revalidatie en eerstelijns verblijf en onze specialismen op dit gebied zoals Parkinson, (jonge) mensen met dementie, CVA en de Katwijkse ziekte.