De eerste Ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige bij Marente

20 oktober 2020

In september vorige jaar startte de zevende groep wijk- en dementieverpleegkundige met het ambassadeurstraject. Leon van Roon (wijkverpleegkundige team Sassenheim) en Martine de Jeu (team Eikenlaan Lisse) hebben begin deze maand het certificaat in ontvangst mogen nemen.

Het traject van de V&VN is voor onze collega’s wijk- en dementieverpleegkundige een aanrader om aan deel te nemen. Ieder jaar kunnen er 16 wijkverpleegkundige aan dit traject deelnemen. Het zorgt voor impact op niveau van de cliënt, de wijkverpleegkundige, de organisatie en de maatschappij. Het is een verdieping van ons vak. Het contact met de andere ambassadeurs uit het hele land is erg inspirerend. Goed om de verschillende verhalen van onze collega’s te horen!

Het traject geeft de wijkverpleegkundige een krachtige positie en levert positieve resultaten op. De uitdaging is natuurlijk ook het werk als wijkverpleegkundige en de taken van ambassadeur te combineren.

#SpeakUp

Samen met de andere ambassadeurs is er een boekje gemaakt. In dit boekje staan 50 verhalen uit de wijk. Deze persoonlijke verhalen hebben verschillende thema’s van ”Scheurende stelsels”, “De juiste zorg op de juiste plek” en de impact van Covid-19. Deze boekjes worden verdeeld onder bestuurders, verzekeraars, gemeentes en collega’s. 

Uniek is de rol die wij mogen vervullen en de vrijheid die wij binnen onze functie hebben. Juist vanwege deze rol is belangrijk dat wij ons uitspreken. Speak up!. Met de uitspraak van Jett Bussemakers tijdens de Diner Pensant hebben wij ons laten inspireren.

Het boekje kan je lezen door op deze link te klikken.