Bewindvoerder: 'Diepe bewondering en respect voor de zorg'

5 juli 2018

Het is natuurlijk altijd fijn om complimenten te krijgen. Soms lichten we er eentje uit en publiceren we die op de website. Gewoon omdat we er trots op zijn en omdat het zorgpersoneel en de vrijwilligers de waardering verdienen. Het compliment hieronder is afkomstig van de wettelijk vertegenwoordiger van een bewoner in woonzorglocatie Jeroen. In overleg met de afzender hebben we vanwege privacy de namen van de cliënt, medewerkers en vrijwilligers geanonimiseerd. Verder is het bericht geheel intact gelaten.  

"Waarom een compliment? Omdat mijn cliënte met haar alzheimer op de PG verblijft in Huize Jeroen. Medewerkers S en E op de afdeling met hun collega’s en vrijwilligers de voeten onder hun lijf vandaan lopen om maar te zorgen dat het de mensen aan niets ontbreekt. Ik dit beeld zie op elk gewenst moment van de dag. En geloof me ik kom op de meest vreemde en onverwachtse momenten om zo heel goed de zorg aan mijn cliënte te kunnen beoordelen. Mevrouw eerder al in een particuliere instelling heeft gezeten waar de zorg echt slecht was, toen overgeplaatst was naar de Eshoeve in Den Haag waar de zorg beneden maats was omdat er te weinig personeel was en ik bijna niet meer kon geloven dat het nog goed zou komen qua zorg voor mijn cliënte die al op jonge leeftijd met alzheimer werd geconfronteerd.
 
Wat een prettige sfeer, deskundigheid en belevingsgerichte zorg op 1 afdeling. Als ik wat te klagen heb als wettelijk vertegenwoordiger dan hoort u het ook maar als ik vind dat de zorg super is en dat er een aantal een groot compliment verdienen dan
hoort u het ook van mij. Ik ga ervan uit dat de organisatie deze mensen wellicht nog extra in het zonnetje zet want ze hebben het zeer zeker verdient en ik kom het nog maar zelden tegen dat zorgverleners zo een constante factor zijn op een afdeling en
dat ze ondanks alle bezuinigingen en perikelen zo gemotiveerd blijven en zo blijven staan en zorgen voor hun mensen. Diepe bewondering en respect en dat mag naar mijn idee ook geuit worden. Dus bij deze.
 
Martina Schut
Bewindvoerder/Mentor/Curator"