'Beeldzorg is verre van schraal'

5 augustus 2022

Heidi van den Brink (lid Raad van Bestuur) en Karin Nijboer (regiomanager thuiszorg) spraken met Zorgvisie, een platform voor zorgprofessionals. Heidi en Karin hebben het over de inzet van beeldzorg en de grote stappen die daarin gezet worden. 

Tot 2040 zal er fors meer, of zelfs een verdubbeling van thuis- en verpleeghuiszorg nodig zijn. Daarom kondigde Marente samen met andere Avant organisaties eerder in 2021 code rood af. Alleen maar verpleeghuizen bijbouwen is niet de oplossing, maar volledige verplaatsing naar de thuiszorg ook niet de heilige graal.

Beeldzorg is een van de oplossingen om cliënten zo lang mogelijk thuis te laten wonen en tegelijkertijd meer cliënten te helpen. Heidi en Karin hebben het over zelfstandig blijven, uitstroom voorkomen, het imago van beeldzorg oppoetsen en een terugblik op de positieve ervaringen die minister Helder had tijdens haar werkbezoek aan Marente Beeldzorg.

"Beeldzorg, tenzij. Dat is het motto van Marente. De vvt-aanbieder biedt sinds 2015 beeldzorg en inmiddels is het business as usual. Minister Conny Helder is fan en beziet Marente als een voorbeeld dat navolging verdient. ‘Toch ligt er nog een grote missie om het imago van beeldzorg op te poetsen’, vertelt bestuurder Heidi van den Brink."

Het volledige artikel is te lezen via de website van Zorgvisie.*

Ga naar het artikel

*Zorgvisie is een platform voor zorgprofessionals. Om dit artikel te kunnen lezen is een abonnement nodig.