Vind uw weg in zorgland

De zoektocht naar gewenste zorg kan veel vragen oproepen. Wij helpen u graag deze vragen te beantwoorden. Zorg is typisch zoiets waar de meeste mensen niet mee bezig zijn… tot ze het nodig hebben. En dan is het vaak een ware zoektocht.

Er zijn zoveel instanties en zorgorganisatie waar u terecht kunt. En zij bieden ook nog weer eens talloze manieren om iemand te ondersteunen. Waar moet u beginnen?

Tijdens deze bijeenkomst helpen we u op weg in zorgland. Professionals van Marente vertellen hoe u bij de juiste zorg terecht komt. Ook is er gelegenheid om uw persoonlijke vragen aan hen stellen.

Voor wie

De bijeenkomst is vooral interessant voor mensen die vragen hebben over ouderenzorg of thuisbegeleiding. Bijvoorbeeld:

 • als u het thuis niet meer redt en wilt weten of thuiszorg of dagbesteding kan helpen.
 • als uw familielid dementie heeft en u met iemand wilt praten over hoe u daar (samen) mee om kan gaan.
 • als u voor uw vader of moeder een plekje in het verpleeghuis zoekt, maar niet helemaal weet waar te beginnen. • als u in moeilijke tijden zit en iemand nodig heeft om samen de draad weer op te pakken.
 • als u wilt weten waar u zorg moet aanvragen.
 • als u wilt weten wat de zorg u gaat kosten en of het vergoed wordt.

Zo zijn er nog talloze onderwerpen te bedenken die we kunnen bespreken. Vraagt u zich af of ‘uw vragen’ aan de orde komen, neemt u dan contact met ons op. De informatie die tijdens de bijeenkomst verstrekt wordt, kan in veel gevallen afgestemd worden op de wensen van de aanwezigen.

Deze deskundigen zijn aanwezig

 1. Een zorgbemiddelaar (Herma vd Plas)
 2. Een thuisbegeleider (Marijke Janson)
 3. Een wijkverpleegkundige (Laura Taskin)
 4. Een casemanager dementie (Marietje Groenendijk)
 5. Iemand van de Ledenservice en Meerzorg (Evelien Loose)
 6. Een ergotherapeut (Irene Verdouw)

Zij zullen elk kort wat vertellen over hun vakgebied, waarna u de gelegenheid heeft uw persoonlijke situatie met hen te bespreken.

Contact en aanmelden

Voor uw deelname vragen wij een onkostenvergoeding van € 7,50 euro. Bent u lid van Marente, dan kost het € 6,75. Wij horen graag als u wilt komen, zodat kunnen zorgen dat er genoeg koffie/thee met koek is. U kunt zich aanmelden bij afdeling Ledenservice van Marente op 071 409 32 23 of via het inschrijfformulier op deze pagina. 

 1. Aanhef*
 2. Automatische incasso*
 3. Voorwaarden*